Trupe Rock \m/

Cateva cuvinte despre trupele rock cunoscute,sau nu,de voi.

EVANESCENCE
Formatia Evanescence (Evaporare) promoveaza imaginea de  inger prin tanara vocalista,Amy Lee.Grupul este format defapt doar din Amy Lee si chitaristul Ben Moody.
Piesele Evanescence sunt, asadar, frumoase, pozitive, uneori duioase, iar partiturile de pian si efectele de cor constituie o nota de originalitate acolo unde criticii declara ca ar fi doar o copie Linkin Park. Fiecare piesa detine calitati reale de hit: energie si emotie sugerate prin refrene memorabile. Melodiile „Bring me to life” , „My immortal”, „Tourniquet”, „Taking over me” sau „My last breath” impresioneaza prin delicatetea si puterea vocii solistei. Evanescence canta despre urcarea in rai, iubire si sinucidere. Tema recurenta a copilariei chinuite se regaseste in prestatia vocalistei, asemanata de presa cu un „inger gotic”.  



BULLET FOR MY VALENTINE
Bullet for My Valentine este o trupa de metalcore din South Wales, formata de catre Jeff Killed John la inceputul lui 1998. Formatia a inceput sa cante coveruri Metallica si Nirvana. Datorita dificultatilor financiare, trupa a fost nevoita sa faca o schimbare in stilul muzical.
Citat: “We really wanted it to excel beyond anything we’ve done musically before.” 
In 2009,marea dorinta a trupei a fost sa creeze ceva peste eforturile celor 4,asa ca s-au izolat de tot (casa,familie,prieteni) in studioul Lincolnshire din Anglia,concentrandu-se doar pe scris.
Citat (Tuck) :“It’s just so timeless and real. There’s nothing fake about what we do.” 
 
 
 
DISTURBED
Trupa de heavy metal Disturbed a fost infiintata din initiativa unor prieteni,in 1996: Dan Donegan (chitara), Mike Wengren (tobe) si Fuzz (bas). 
Acestia cantau in Chicago inainte sa il cunoasca pe cel care avea sa le fie solist – David Draiman. Tanarul crescuse intr-o familie religioasa dar era atat de rebel incat a fugit in nenumarate randuri de acasa si a fost exmatriculat de la cinci scoli.Agresivitatea lui se regaseste cu preponderenta in sunetul thrash al formatiei Disturbed si in prezenta scenica.
Primul album lansat de trupa s-a intitulat „The Sickness” si a aparut in martie 2000 sub semnatura Giant Records .
Stil: alternative metal/nu metal/hard rock/heavy metal
 
 
 THREE DAYS GRACE
Trupa a fost infiintata in Norwood, Ontario, Canada, in anul 1997, din initiativa solistului Adam Gontier, basistului Brad Walst si tobosarului Neil Sanderson. Initial, grupul era format din 5 oameni si se numea Groundswell. Gontier si Walst s-au nascut in Norwood, multe din piesele lor fiind inspirate din viata traita in acest mic orasel. Pe cand studiau la liceu, cei doi tineri au inceput sa compuna melodii, interpretandu-si repertoriul in orice club sau bar si cu orice ocazie. 
Three Days Grace s-a mutat in Toronto si a fost prezentata producatorului Gavin Brown. Brown a selectat melodiile potrivite si a decis sa le inregistreze un demo pentru EMI Music Canada. Baietii au lansat piesa „(I Hate) Everything About You” si au semnat apoi un contract cu Jive. Brown si Three Days Grace au fost trimisi la studioul din Boston, pentru a realiza materialul ce avea sa constituie un prim album. Influentati de Kyuss si Sunny Day Real Estate, grupul a lansat „Three Days Grace” pe data de 22 iulie 2003.  
Stil: alternative,post grunge.
 
 
 SKILLET
Skillet este o trupa americana de Christian rock, formata in 1996 in Memphis, Tennessee. Trupa a lansat opt albume de studio. De-a lungul celor 13 ani de activitate, Skillet a cantat mai multe genuri de muzica, printre care hard rock, industrial rock sau symphonic rock.


SEETHER
Muzica heavy metal abordata de formatia Seether este asociata genului post-grunge alternativ. Provenind din sudul Africii, grupul a fost descoperit de casa de discuri Wind Up si promovat in diferite tari. Baietii au participat la festivalul Ozzfest si au lansat un EP. In vara lui 2002, grupul a lansat „Disclaimer”, cea mai difuzata melodie fiind „Fine Again”.


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu