Pe scurt despre South Park

South Park este un serial animat de comedie american creat de  Matt Stone si Trey Parker in 1991.
Serialul exceleaza in utilizarea parodiei si a umorului negru.
In episodul 715,"It's Christmas in Canada",se intampla ceva uluitor.Este infatisat Saddam Hussein prizonier,acesta a fost difuzat pe 17 decembrie 2003, la doar 3 zile dupa capturarea reala a acestuia in Irak.
Dar acum sa ne intoarcem in timp,lung-metrajul South Park:mai mare,mai lung si necenzurat a aparut in 1999 si a insemnat practic "iesirea la lumina" a serialului.
Pe 5 martie 2005,South Park a ocupat locul 3 in topul celor mai bune desene animate din toate timpurile,pe locul intai si al 2 lea situandu-se "Tom si Jerry" si "Familia Simpson".
Momente celebre:
Episodul 502,"It hits the fan",a doborat un record al obscenitatilor spuse la TV,cuvantul "shit" (rahat) putand fi auzit,necenzurat,de 162 de ori,adica in medie o data la 8 secunde.
Episoadele 200 si 201 au atras atentia unui grup musulman,intitulat "Revolution Muslim" (Revolutia Musulmana) din cauza folosirii imaginii profetului musulman,Mohamed.Grupul a postat un mesaj de amenintare catre Stone si Parker pe site-ul lor oficial.
Personaje:
 Stan Marsh
 Interpretat de Trey Parker,este un personaj fictiv al serialului.Stan pare a fi cel mai normal dintre cei patru din gasca.Este mai ganditor si tacut si se tine departe de conflicte,in special de certurile dintre Cartman si Kyle.Este indragostit de colega de clasa,Wendy Testaburger,si vomita de fiecare data cand vorbeste cu ea.Are o sora mai mare,Shelley,care il bate si il terorizeaza.El sau Kyle anunta de fiecare data moarte lui Kenny cu replica,ajunsa celebra,"Oh my God!They kill Kenny!,la care celalalt raspunde "You bastards!".Stan preia adesea rolul de "constiinta" a grupului,concluzionand episoadele cu replica "I learn something today..." (Azi am invatat ceva...),urmata de morala transmisa publicului.

Kyle Broflovsky
Este singurul baiat evreu din oras,motiv pentru care este luat peste picior de Cartman.Are un frate adoptat,mai mic,canadian,pe nume Ike.Rivalitatea sa cu Cartman este una din principalele surse de actiune si umor a serialului.Fie el,fie Stan,anunta moartea lui Kenny,cu replica ajunsa celebra.Alaturi de Stan,si acesta preia uneori rolul de "constiinta",concluzionand cu obisnuita replica "azi am invatat ceva...".
  Eric Cartman
Este prost crescut,egoist,manipulator,neloial,las,rasist,agresiv si sfideaza pana si pe cei care il considera prieten.Cartman se leaga cel mai des de Kyle.Mama sa este hermafrodita,o mama dulce,iar tatal sau este probabil mama sa.
Cartman este de obicei cel care provoaca probleme.In episodul "Two days before the day after tomorrow",el,folosind o barca cu motor furata,loveste din plin un baraj de castori si inunda un oras intreg.

Kenny McCormick
Este faimos pentru faptul ca moare in aproape toate episoadele.De asemenea,e celebru pentru ca poarta intotdeauna gluga sa portocalie.
Moduri in care moare:spontan,fara sa te astepti,calcat de o masina,impuscat etc.
In sezonul 6,episodul "Kenny dies" marcheaza moartea lui permanenta pentru urmatoarele episoade,dar acesta apare in mod miraculos la viata si continua sa joace ca personaj principal.
 Alte personaje:
Craig Tucker
Butters Stotch
Timmy
Ike
Shelly
Dr. Mephisto
Big Gay Al
Mr. Hat
Gerald
Dl Garrison
Clyde
Wendy Testaburger
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu